onsdag 19. oktober 2011

Joggedress i isoli

Joggedress til eldstejenta! Forandret ennå litt mer på buksemønsteret, så nå er det omtrent som jeg vil ha det. Litt posete nederst i beina, men ellers relativ smal. God å ha under høstdressen! Til genseren brukte jeg samme mønster som til hjertevelourtunikaene i forrige innlegg. Lagde den rett i kroppen, og brukte ribb i kantene istedet for å kante med Coverpro-en
Stoff: Alt fra Stoff&stil denne gangen
Mønster: Kombinasjon av eget og Ottobre.
Str: 128




Når jeg først var i gang med å klippe i isolien, lagde jeg en enkel bukse til lillesøster også. Eget mønster på denne, ca str 98.

tirsdag 18. oktober 2011

Hjertevelour

De ensfarga, rosa velourbuksene får matchende tunikaer!
Mønster: Ottobre
Str: 128 og 98
Stoff: Velour og ribbjersey fra Stoff&stil. Hekla hemper i bomullsgarn til knappene.


søndag 16. oktober 2011

Elefantlue

Elefantlue er vel ett av flere navn på disse luene som dekker hode og hals. Veldig praktiske på de minste, men det krever en god passform. Dette mønsteret er fra boka Blødt børnetøj, og fungerer greit. Jeg husket fra tidligere at mønsteret er litt kort i halsen, så denne er noe forlenget. Ribben er litt slakkere enn i oppskriften sier, ellers synes jeg den blir for stram. Luen poser seg litt på toppen av issen, og skal jeg lage flere, vil jeg også lage litt mer innsving i nakken. Ellers sitter den fint på Kaja:)

Str: 98/104, litt små i str.
Stoff: JNY-stjerner fra CeTho, fóret med bambusfrotté som også er fra CeTho. Ribben er fra Stof2000




lørdag 15. oktober 2011

Velouroveraller

Velourplagg er lune og myke når det begynner å bli kaldere ute. Synes dessuten det er pratisk med denne typen bukser, siden kun body oventil kan bli litt tynt. Disse to buksene er til andres barn, men spørs om jeg ikke må forstørre opp mønsteret og sy en til Kaja også snart.

Stoff: Rosa fra Stoff&stil. Grønn velour med maskiner er fra Mjuka Tyger i Sverige. 
Str: Rosa er 62/68, grønn er 86/92
Eget mønster